יום בישול ערוך.
היום כולם מתגייסים להכנת ארוחת צהריים חגיגית.שימו לב: את המנה העיקרית יש להתחיל יום מראש! ראשית כל, יש לגשת למרכול – או לשוק, מה שיותר קרוב – ולרכוש את המצרכים. כמובן שאת התפריט ערכתם מבעוד מועד , וכנ"ל את רשימת הקניות.
הילדים מוזמנים לעזור לבחור, לשים על המאזניים כדי לשקול, לעזור לחשב את המחיר ואת העודף ועוד כהנה וכהנה תרגילי חשבון לקונה הנבון.
לאחר סיום מוצלח של הקניות, חוזרים למטבח. כעת מתחילים בבישול ובהכנות. אז מה נאכל היום?
תפריט לדוגמא:
מנה ראשונה: סלט ירקות
מנה שנייה: חזה הודו בתנור
תוספת: פסטה/פירה
קינוח: סלט פירות/עוגיות שומשום/עוגיות חמניות.
והנה המתכונים למנות שאולי לא כולם מכירים, אבל לאיטיים שבינינו זה ייקח 5 דקות, לילדים המיומנים-10 דקות ולילדים המתחילים-רבע שעה.
חזה הודו בתנור.
אנחנו לפני החופש הגדול, ובחופש הגדול הילדים די משתעממים. מרוב שעמום,הם אוכלים יותר. אם לא רוצים להאכיל אותם בג'אנקפוד ואין הרבה זמן לבלות במטבח החם, הכנתי לכם מתכון שיש לו הרבה מעלות: מהיר הכנה, זול, פשוט, בריא, אי אפשר להיכשל בהכנתו ונראה יפה – וגם מריח נפלא. אז מה אפשר לדרוש יותר ממאכל? החיסרון היחיד: יש לתכנן אותו יממה מראש.
החומרים:חזה הודו, מלח, פלפל, שום, שמן זית.לגיוון: יין מתוק/ מיץ רימונים/ מיץ תפוזים,חרדל, דבש.
הכנה: מניחים את חזה ההודו עם 2 כפיות מלח גס ומים שמכסים הכול, בתוך סיר שטוח. שמים במקרר ליממה.למחרת מחממים את התנור ל-250 מעלות.(כבר אמרתי שלמאכל הזה יש הרבה מעלות...) מכינים תבנית פיירקס או אמייל. מוצאים את חזה ההודו מהמים, מורחים עליו בשפשוף חזק תערובת של שום, פלפל ושמן זית (קל לזכור! בדיוק כשם תוכנית הבישול בטלוויזיה!) אפשר לגון עם חרדל ודבש או כל צירוף אחר שבא לכם.אני נוהגת להוסיף גם כוס וחצי מאחד הנוזלים המוזכרים (יין מתוק/מיץ רימונים/ מיץ תפוזים).מכסים בניר כסף. מכניסים לתנור החם לחצי שעה. מורידים את ניר הכסף ואופים עוד עשר דקות, לקבלת צבע חום-אדמדם.
אם יש בכל זאת שאלות, כנסו לאתר, שלחו שאלה ותקבלו תשובה:.www.saba-sabta.co.il
עוגיות מגרעיני חמניות.
אלה עוגיות בריאות, קלות מאד להכנה, ללא שום סיכוי שתיכשלו, זולות מאד, נשמרות בקופסה סגורה הרמטית לאורך זמן. הן מתאימות מאד גם לחגים כמו פסח, ט"ו בשבט או כל הזדמנות כשבא לנשנש משהו טעים, אבל אין זמן לבזבז על הכנות מסובכות. גם הילד או הנכד יכולים להכין את העוגיות האלה, ללא שום בעיה.
יש לעוגיות האלה רק מינוס אחד: הפלוס במשקל....
החומרים: על כל חלבון, 3 כפות סוכר חום ו-150 גרם גרעיני חמניות.
הכנה: את החלבונים מקציפים רק עם מזלג, בשום פנים ואופן לא במערבל! אם הילד / הנכד המתאמן באפיה קטן עדיין, דאגו לשים את החלבונים בקערה עמוקה, כדי שהחלבונים לא יתפזרו על השיש או על הרצפה, במקום שיישארו בתחתית הקערה.
מוסיפים בערבוב את הסוכר, ובסוף את גרעיני החמניות.
על תבנית אפיה מניחים ניר אפיה. רצוי גם לשמן אותה במעט שמן. מניחים עליו את התערובת בעזרת כפית טבולה כל פעם במים קרים, כדי למנוע את הידבקות התערובת לכפית. אם הילד / הנכד מתקשה, אפשר להיעזר בעוד כפית כדי להוריד את התערובת מהכפית הראשונה.
אופים ב-170 מעלות, בערך עשרים דקות.
עוגיות שומשום.
עוגיות בריאות, קלות להכנה, לא יכולות להתפקשש, זולות, נשמרות הרבה זמן בקופסה סגורה (בתנאי שלא זוללים אותן עוד לפני שהספיקו להגיע לקופסה!).מה עוד אפשר לבקש ממתכון?
החומרים: 400 גרם שומשום (הזדמנות ללמד את הילדים/הנכדים לשקול על מאזני מטבח) , 1 כוס סוכר, 1 כוס קמח – אפשר קמח מלא – 2 ביצים, חצי כוס שמן.
על תבנית מלבנית פורסים ניר אפיה. מערבבים את כל החומרים ומשטחים את התערובת על דף האפייה. אופים כחצי שעה ב- 140 מעלות צלסיוס.
הילדים שהם קטנים מדי מכדי לבשל ממש, מוזמנים לקשט את צלחות הסלט ירקות או סלט הפירות כך:
סלט ירקות: על פרוסת גדולה של קולרבי לבן יניחו חצי עגבנית שרי בתור פה, שתי פרוסות מלפפון כעיניים (אפשר גם חצי זית באמצע), רצועת פלפל כתום חצויה לשתי גבות, וכמה רצועות פלפל אדום לשערות.
פרצוף לסלט פירות? על פלח מלון גדול יניחו חצאי עינב כעיניים, עיגול אבטיח כפה, אף מרבע אפרסק ושערות מצימוקים/פרוסות שזיפים וכו'.
יחד נערוך שולחן עגול ונאכל בתאבון גדול!קורה שורץ www.saba-sabta.co.il